top of page
גברים בשחור

צילום פרוייקט: עמית גושר

מדד גברים בשחור.jpg

שמתם לב שכמעט כל הדירות הקטנות לבנות? 

זה כנראה קשור לאותה (מיס)קונספציה ששחור מרזה ולבן...מגדיל?

בדירה הזו החלטנו ללכת על צבע חזק ודומיננטי, שחור. ספרייה ענקית ורהיט כניסה מחופים פורניר שחור מלווים את הדירה לאורכה ומייצרים אווירה מעונבת. מיקומה של הדירה בבניין לשימור במרכז תל אביב וגובהה הרב גם הם תורמים את חלקם לאותה תחושה חגיגית. זוג קרייריסטים וכלבה אחת מתגוררים פה ב-44 מ"ר שמנוצלים עד הקצה.

גברים בשחור
גברים בשחור

הדירה ממוקמת בבניין לשימור במרכז העיר. אדריכל דב הרשקוביץ, 1931. אדריכל בר-אוריין, 2017.
הדירה בעלת תקרות גבוהות שמייצרות תחושת מרחב גם בחלל קטן.

כאילו שלא מספיק האתגר של דירת 44 מ"ר עבור 2 דיירים, כ- 12 מ"ר מתוך אלה הם ממ"ד. כלומר, בלתי ניתנים לשינוי או הזזה. לכן חשוב היה שכל שאר החלל יהיה פתוח ככל שניתן. 

כדי שלא לחייץ את החלל ולא להקטין אותו, הפונקציות הגבוהות נמצאות בשני צידיו: מצד אחד חזית מטבח וספת הסלון ומצידו השני, הספרייה. בקצה החלל ויטרינה רחבת  ידיים שמכניסה את החוץ האורבני והאור לדירה.

ספרייה+

ספרייה ענקית מפורניר מושחר מלווה את כל החלל הציבורי. בתוך הספרייה מסתתרים בר המשקאות, מערכת השמע, מערכת המיזוג ועוד. בנוסף לאלה, מוצגים בין מדפי הספרייה ספרים ואוספים, טלוויזיה וחפצי נוי. בהמשך החזית הספרייה נעלמת ומשאירה מקום לרהיט הכניסה המסתובב (The Pole Dancer).

Spinner_Net.gif
DSC_0002.jpg
plan and elevation_חזית.jpg

הגובה משחק תפקיד משמעותי בתחושת החלל ובשימוש בו. סולם שהוטמע ברהיט המטבח מאפשר הגעה קלה לאחסון הגבוה במטבח ובספרייה. 

plan and elevation_חזית תכנית .jpg

The Pole Dancer

רהיט הכניסה המסתובב היה אחד הקווים הראשונים ששורטטו בדירה. חיפשנו פונקציה משוחררת וקלה שתגדיר את הכניסה ומצד שני לא תחסום אותה. שתסנן במעט את המבט הראשוני למטבח ותכווין את המבט אל הסלון והחוץ.

הרהיט עשוי חומרים קלים ואווריריים (רשת, מראה, פלדה ומעט מאוד עץ) שבעצמם כמעט ומעלימים אותו ובנוסף, הוא מסתובב ובכך מייצר תחושה דינמית וקלילה בניגוד לרהיטים האחרים, הכבדים והמקובעים לקירות.

מבחינה פונקציונאלית, מצידו האחד של הרהיט הוא משמש לתליית מעילים, מקום למפתחות ולדואר ומצידו השני הוא ראי. 

בדירה כל כך קטנה כל מ"ר נחשב. לכן כשהדיירים סיפרו שאינם מרבים לבשל, קפצנו על ההזדמנות ויצרנו משטח מינימלי. מצד שני, סיפרו הדיירים שבעת אירוח הם אוהבים לבשל ולהיות חלק מהשיחה שמתרחשת בחלל תוך כדי. הפלטה הנעה על גבי משטח העבודה מאפשרת עוד מקום ישיבה ועוד משטח עבודה בו זמנית.

חדר הרחצה היחיד בדירה נמצא בחלל הציבורי, בסמוך לכניסה הביתה. כמובן שללא כל חלון או אוורור טבעי שהרי אלה מצריכים סמיכות לחזית בניין חיצונית. חזית חיצונית היא מצרך יקר ממש כשיש רק אחת כזו בדירה. לכן, כדי לאפשר מעט אור טבעי ולשדרג את המופע הישיר של השרותים בחלל הכניסה יצרנו חלון עגול גדול, סגור בזכוכית חלבית.

החלון משלים את ההופעה הייחודית של הרהיט המסתובב. 

כדי לא לבזבז שטח מטבח יקר,  מכונת הכביסה והמייבש מתחבאים בחדר הרחצה מתחת לכיור.

החדר היחיד בדירה הקטנה הוא הממ"ד. כ-10 מ"ר. זו הייתה האופצייה היחידה למקם חדר שינה מבלי לפגוע באיכות החלל הציבורי בבית. לכן כשהדייר ביקש חדר שינה נעים, עם הרבה מקום לאחסון בגדים, הצורך לגמישות בתוך הריבוע המאוד מוגדר הזה עולה. כך יצרנו רהיט שעוטף את המיטה וממשיך לדופן נוספת ומשמש לאחסנת בגדים וכלי בית אחרים.

רוצים להציץ לכתבות על הפרויקט? לחצו על הלינקים :)

aeccafe לבן.jpg
e-architect לבן.jpg
88 DESIGNBOX לבן.jpg
gooood לבן.jpg
arch daily לבן.jpg
archello לבן.jpg
TADY לבן.jpg
bottom of page